(Ta)Rot, een serie van 27 kaarten van Dorothy Iannone

Vanwege mijn liefde voor hem was Dieter een inspiratiebron voor mijn werk (...) In de (Ta)rot kaarten heb ik op een bepaalde manier al zijn activiteiten gedocumenteerd - Dieter die lesgeeft, schrijft, liefde bedrijft, winkelt, kookt, zelfs terwijl hij op het toilet zit, Dieter die drinkt, een kater heeft, naar de wasserette gaat, Dieter met zijn kinderen, in een galerij, aan het vissen, jagen, en zelfs dromend.

From Deep in the heart of my loneliness, I think of the art of my lioness. Dorothy lannone interviewed by Dirk Dobke, p.148, 152, from the book: Dieter Roth and Dorothy Iannone. Holzwarth Publications. Bilingual edition, March 1, 2006.

(Ta)Rot van Dorothy Iannone bestaat uit zevenentwintig dubbelzijdige kaarten die het leven van Dieter Roth, haar geliefde en muze, afbeelden. Tussen 1968 en 1969 werkte Iannone aan deze kaarten terwijl ze in Düsseldorf woonde, waar Dieter professor was aan de Kunstacademie. Deze publicatie is een reproductie van de tekeningen die gecensureerd werden tijdens de tentoonstelling “Vrienden en hun Vrienden” samengesteld door Harald Szeemann in de Kunsthalle Bern in 1969.

De titel (Ta)Rot is niet toevallig een zinspeling op het woord tarot en de achternaam van de man waardoor Iannone zich kennelijk zo zielvol liet inspireren.

LIMITED EDITION

LET OP: wil je deze editie van (Ta)Rot aankopen? Wees er dan bewust van dat de oplage beperkt is.

Te koop in de M HKA shop aan € 38 en binnenkort ook via de website van Triangle Books

Gepubliceerd door M HKA en Triangle Books, 2023

De publicatie maakt deel uit van de tentoonstelling Dorothy Iannone – Love Is Forever, Isn’t It? – 6 Oct 2023 – 21 Jan 2024 – gecureerd door Joanna Zielińska

© The Estate Of Dorothy Iannone, courtesy Air de Paris, Romainville, Thanks to Franz Wassmer