HELP OEKRAÏNE – Schenk een maaltijd of steun zijn kunstenaars

Onze partner binnen de museumconfederatie L’Internationale in Warchau, Muzeum Sztuki w Łodzi,  is zowel een locatie voor humanitaire hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne als een brandpunt voor culturele activiteiten door en voor hen.

Dagelijks worden er meer dan 500 warme maaltijden voor vluchtelingen bereid. M HKA steunde ons partnermuseum reeds specifiek hiervoor. Er is nog meer steun hiervoor nodig. We doen dan ook een warme oproep aan u om ook van uw kant uw schouders hieronder te zetten.

 

Dat kan eenvoudig door overschrijving op de rekening (in euro)

Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie 

PL62 1140 2004 0000 3012 0763 6055
SWIFT BREXPLPWMBK

Met vermelding ‘support aid centre’.

 

Als u graag rechtstreeks kunstenaars wilt steunen: Kyiv Biennial, onze partner in Kyiv binnen de museumconfederatie L’Internationale is de belangrijkste hub voor steun aan kunstenaars die in Oekraïne bleven.

Als u kunstenaars en curatoren wilt steunen die het oorlogsgeweld ontvluchtten, kan dat door een van de organisaties te ondersteunen die gaan voor het faciliteren van residenties, dat kan in Antwerpen via Morpho.

M HKA zet zich ook rechtstreeks in voor de Oekraïense kunstenaars in zijn collectie.

Het bereidt ook een ambitieus project voor met het Pinchuk Art Center, het grootste hedendaagse kunstmuseum uit Oekraïne.

De twee instellingen werkten vanaf de eerste dagen van de oorlog samen en zetten nu een project op in Brussel en Antwerpen. Ze kregen daarvoor meteen de enthousiaste steun van Bozar en van de diensten van het Europees parlement.