Nu op Spotify – Rain over Curtains’ blues (for Hanne) by Felicia Atkinson – A Playlist

Felicia Atkinson © La Becque

20 augustus zond de Londense NTS Radio een playlist uit die je nu integraal kan beluisteren op ons Spotify-kanaal. De sound mix is van de hand van Félicia Atkinson, een artieste die zowel muzikale als visuele diepgaande luisterstukken creëert.

Rain over Curtains’ blues (for Hanne) is een playlist van Atkinson dat onderdeel uitmaakt van het Mood-seizoen, het tweede deel uit het programma Contact Mood Share, ontwikkeld door Hanne Lippard in het M HKA.

Het Mood-seizoen wijdt tijd en ruimte aan de vaag onzichtbare, maar niettemin tastbare aanwezigheid van emoties – zowel collectieve als individuele – in een lichaam, een kamer of een toestand. In ‘de mood’ of in ‘de stemming’ zijn, betekent in een bepaalde toestand te zijn. Die toestand kan ook een stemming hebben, omdat de mensen die er deel van uitmaken in een bepaalde stemming zijn, en stemmingen worden gemakkelijk overgedragen en creëren kenmerkende sociale sferen waarbij men voelt ergens deel van uit te maken – of net niet. Een stemming heeft een onzichtbare, maar doordringende aanwezigheid, zoals muzak in een winkelcentrum of een zwaar parfum in een krappe lift.

Felicia Atkinsons composities zijn niet minder dan stemmig te noemen. Haar muziek is een samenspel tussen fluisterzachte geluiden en doordringend geruis, waarbij ze haar eigen woorden, geluidsopnames, akoestische instrumenten en subtiele elektronica in elkaar laat overvloeien. Na een reeks succesvolle albums op haar eigen Shelter Press label, en een album in samenwerking met Jefre Cantu-Ledesma uit New York, bracht Atkinson onlangs Echo uit op Boomkat, een low-key verzameling van huiselijke pianoimprovisaties.